nedeľa 18. augusta 2019

50 odtieňov zelenej (Írsko, časť druhá)

Deň 2: Prehliadka Kilkenny (Kilkenny Castle, St Canices Cathedral and Round Tower), Kells Priory, Jerpoint Abbey [noc v Killarney] 

Vo štvrtok to bolo posledný raz, čo sme si nedali raňajky priamo tam, kde sme spali. Skočili sme do Lidl a najedli sa v aute na parkovisku pred ním. Nielenže to nebolo lacnejšie ako by boli raňajky v hoteli, ale tento štýl raňajok nám vôbec nevyhovoval (okrem toho nám chýbala ranná káva a čaj). Tento raňajkový experiment zlyhal.

Po raňajkách sme šli na prehliadku centra Kilkenny, pekné mestečko s príjemnou atmosférou, pomotajte sa po centre a nevynechajte Kilkenny Castle a St Canices Cathedral and Round Tower. 
Pri kostole, pri ktorom sme parkovali sa nám páčilo, že tam boli parkovacie miesta špeciálne pre starších. Tiež nás príjemne prekvapilo, keď sa nám jeden pán ponúkol, že nám dá dve eurá na parkovanie, aby nás neodtiahli (nemal som drobné do parkovacieho automatu a aj keď jeho dar sme neprijali, aspoň nám rozmenil, aby som ten automat nakŕmil). S podobnými milými ľuďmi sme sa stretávali po celom Írsku.


Tu sme prvýkrát videli na moste záchranné koleso. Neskôr sme ich videli často, pri rôznych vodných tokoch alebo jazerách. Pri každom z nich je varovanie, že ukradnuté koleso znamená stratený ľudský život.
Po prehliadke mestečka sme šli k zrúcaninám Kells Priory. Za krásnym areálom priorstva si môžete urobiť krátku vychádzku k dvom vodným mlynom. 
Poslednou zastávkou pred cestou do hotela v Killarney, bolo Jerpoint Abbey, pozostatky opátstva z roku 1180. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára