piatok 1. februára 2013

O zdochnutej ťavičke

Dnes sme pozerali na Discovery dokument zo série Ultimate Survival, kde týpek, vycvičený v špeciálnych jednotkách, chodí kade tade po svete, od Zambie po Sibír a ukazuje, ako to zvládnuť v divočine. 

V dnešnej časti sa mládenec ukázal na púšti a radil, kde zohnať vodu. Žiadne hľadanie oázy, rafinované zbieranie rosy do košele priviazanej na nohaviciach, svojpomocné hĺbenie studne (ako ten zaľúbený chlapčisko na trenčianskom hrade), nie, nie. Našiel si peknú ťavičku, trvale odpočívajúcu na svojom boku a pustil sa do amatérskej pitvy. Ktosi mu poradil, že pri bachore môže nájsť vodičku a tak nelenil, pekne zvieratko rozpáral a voila, do sýtosti sa napil. Vlastne nie celkom, asi to až tak do sýtosti nebolo, lebo ešte svojim žabikláčom (žabykláčom?) otvoril ťavenke bruško, vydoloval z neho natrávené kríky a trávu a z tejto masy vyžmýkal ďalšiu vodenku. Mňam.

Aby ho na púšti nespálilo, tak nevytiahol 50tku ochranný faktor, ale stiahol zvera z kože, vyhodil črevá, utiahol sa do jeho pekne krvavého hrudného koša, prikryl nemenej krvavou ťavou "dečkou" a trošku poodpočíval.

Keď som videl, ako si musí zarábať na živobytie, tak som rád, že mám tie počítače.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára